Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare va avea, începând din luna noiembrie, un compartiment de chirurgie cardiovasculară.


Noul compartiment va situa spitalul în elita centrelor de chirurgie cardiovasculară din ţară, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei medicale.

„Conform datelor oficiale, România ocupă locul 1 în Europa ca mortalitate a populaţiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, faţă de media UE de 44 la 100.000 de locuitori. Bolile cardiovasculare reprezintă astfel cauza numărul 1 de deces în ţara noastră, cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional. Plecând de la aceste realităţi conducerea spitalului a depus eforturi pentru înfiinţarea acestui compartiment. Au fost angajaţi medici specialişti şi a fost aprobată decontarea serviciilor de chirurgie cardiovasculară de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, se menţionează în postare.

Începând de luna viitoare, pacienţii vor putea beneficia atât de tratamentul bolilor cardiovasculare, cât şi de tratamentul urgenţelor de acest tip, evitând listele de aşteptare din centrele universitare.

Înfiinţarea compartimentului de chirurgie cardiovasculară în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare va duce la scăderea ratei de morbiditate şi mortalitate cauzată de afecţiunile cardiovasculare şi la creşterea calităţii vieţii pacienţilor din nord vestul ţării, se subliniază în anunţ.

„Înfiinţarea compartimentului de chirurgie cardiovasculară în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare este rezultatul unor eforturi şi demersuri pe care le-am făcut cu gândul la creşterea calităţii actului medical în spitalul nostru. Mulţumesc colegilor mei care s-au implicat şi au muncit pentru realizarea acestui obiectiv, medicilor şi tuturor celor care au sprijinit demersurile noastre de a oferi servicii medicale de înaltă calitate. Sănătatea maramureşenilor şi a tuturor pacienţilor care apelează la serviciile medicale oferite de Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare reprezintă o prioritate şi facem toate demersurile necesare pentru a putea oferi cele mai bune condiţii şi servicii medicale la cele mai înalte standarde”, a declarat managerul George Alexandru Oros.




Pediatru