Blocul central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina va fi reabilitat printr-o investiţie a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), studiul de fezabilitate al proiectului reactualizat fiind aprobat recent, într-o şedinţă de îndată a Consiliului Judeţean (CJ) Olt.


Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că a fost necesară reactualizarea proiectului în urma modificărilor făcute astfel încât să poată fi obţinută autorizaţie de securitate la incendiu, fapt ce a determinat creşterea costurilor cu aproximativ 50%.

Va fi organizată o nouă licitaţie pentru lucrări, deoarece constructorul stabilit iniţial a renunţat în urma creşterii costurilor proiectului faţă de cele estimate iniţial, informează Agerpres.

În 2017 a fost aprobată reabilitarea blocului central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina printr-o investiţie a CNI, cofinanţată de CJ Olt, în valoare totală de 16,08 milioane lei, pentru reabilitarea spaţiilor medicale, refacerea finisajelor interioare, înlocuirea instalaţiilor şi recompartimentări.

Spitalul Judeţean Slatina a reabilitat blocul Medicală, iar pentru cel de-al treilea corp de clădire, blocul Materno - Infantil, sunt în derulare lucrări de reabilitare exterioară după ce anterior au fost reabilitate mai multe secţii ce funcţionează în clădire.

O altă investiţie preconizată la SJU Slatina este cea pentru digitalizare, cu fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), preşedintele CJ Olt arătând că pentru aceasta a fost solicitată o finanţare de 900.000 euro.

 

 

Pediatru