Ministerul Sănătăţii, prin proiectul Băncii Mondiale, a lansat licitaţia internaţională pentru achiziţia de echipamente pentru dotarea noului centru de radioterapie de la Spitalul Municipal Ploieşti.


Investiţia cuprinde două acceleratoare lineare medicale, staţii pentru planificare tratament, staţii de conturare şi lucrări civile de construcţii pentru amenajarea spaţiilor pentru instalarea şi funcţionarea optimă a acestora, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 17 august 2023, urmând ca până la începutul anului 2024 noul centru să înceapă tratamentele radioterapeutice pentru pacienţii bolnavi de cancer din judeţul Prahova şi zonele limitrofe.

Ministerul Sănătăţii a investit aproximativ 40 de milioane de euro în construcţia şi dotarea a încă 7 centre de radioterapie care au fost date în folosinţă în cursul anului 2022. Astfel, conform Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (Viena) şi a Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleane, România a ajuns anul acesta la un număr de 3,37 acceleratoare liniare medicale la 1 milion de locuitori, încadrându-se în media Uniunii Europene privind capacitatea de tratament prin radioterapie a pacienţilor cu cancer.

 




Oncolog