Miercuri, sistemul informatic de gestionare a pacienţilor, numit MediWeb, va fi inaugurat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Potrivit comunicatului de presă, unitatea medicală devine astfel „primul spital public care eficientizează gestiunea pacienţilor şi timpul de aşteptare”.

Fundaţia Telekom România a furnizat echipamentele necesare şi, de asemenea, a modernizat sala de aşteptare din spital cu mobilier special pentru copii şi coşuri pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Timpul de aşteptare a scăzut cu 40%

„Rezultatele obţinute în perioada de testare a sistemului informatic ne indică atât o îmbunătăţire a experienţei pacientului în cadrul ambulatoriului de specialitate Ortopedie-Chirurgie, cât şi a experienţei medicilor. Timpul de aşteptare a pacienţilor a scăzut cu aproximativ 40%, în timp ce timpul alocat consultaţiei a crescut cu 75%, în favoarea pacientului. Toate informaţiile pe care medicii le înregistrau manual sunt acum preluate de sistemul informatic şi formează dosarul electronic al pacientului. Se face astfel trecerea de la folosirea unui registru medical clasic la o bază de date securizată. Totodată, informaţiile colectate facilitează realizarea de statistici şi viitoare cercetări medicale. Sistemul informatic spitalicesc MediWeb a fost dezvoltat cu sprijinul colegului nostru dr. Alexandru Herdea, un medic rezident ce poate fi considerat modelul implicării tinerilor în îmbunătăţirea sistemului medical”, afirmă managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Alexandru Ulici.

De asemenea, reţeta pacientului va fi printată la finalul vizitei medicale, sistemul MediWeb fiind dotat cu echipamente precum monitoare TV, tablete, routere şi imprimante de ultimă generaţie.

 

Sursa: Agerpres