Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara continuă să facă mamografii gratuite în cadrul Laboratorului de Radiologie, cu examen ecografic şi IRM.


Directorul medical al spitalului, dr. Diana Manolescu, specialist în imagistică medicală, a declarat că mamografia reprezintă o tehnică importantă de screening pentru depistarea precoce a cancerului de sân, oferind posibilitatea de intervenţie imediată şi a unui tratament adecvat în stadiile incipiente ale bolii, informează Agerpres.

„Anul trecut, în urma unei campanii de screening, au fost investigate 1.300 de femei. Peste 10% dintre acestea au avut un rezultat pozitiv la examenul mamografic. În cadrul Laboratorului de Radiologie, putem aprofunda investigaţiile, în cazul în care există o suspiciune de boală oncologică, cu examen ecografic, IRM de sân, iar apoi să realizăm o biopsie mamară”, a spus dr. Diana Manolescu.

Aparatul din dotarea spitalului este unul foarte performant. Mamograful digital cu tomosinteză este cea mai modernă metodă pentru diagnosticarea imagistică a nodulilor.

Mamografiile sunt gratuite în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş”, în baza unei trimiteri de la medicul specialist.
 





Ginecologia (1)