Înlocuirea tabloului electric principal al Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara a durat 15 ore. Măsura a fost luată pentru că exista riscul ca în orice moment să se producă un scurtcircuit, iar instalaţia să ia foc.


Panoul asigura funcţionarea sistemului electric din întreg spitalul. Pentru înlocuirea lui a fost necesară amplasarea unui generator de mare putere, de la ISU Banat, care a preluat, practic, alimentarea electrică a unităţii sanitare, se arată pe pagina de Facebook a spitalului timişorean.

„A fost o operaţiune complicată, care a necesitat multă atenţie şi expertiză. Înlocuirea acestui tablou a fost una dintre soluţiile propuse de specialiştii de la Universitatea Politehnica Timişoara, care au realizat, în urmă cu câteva săptămâni, un bilanţ energetic, o evaluare a sistemului electric, şi au apreciat că este necesară schimbarea  acestuia. Nu este însă totul. Va trebui, în cele din urmă, modernizat întreg circuitul electric din spital, care nu doar că este foarte vechi, dar în aceste zile este şi suprasolicitat. Practic, în fiecare salon avem pacienţi care au nevoie de oxigen suplimentar, iar aparatele de high-flow şi de ventilaţie non-invazivă duc la o suprasarcină asupra sistemului electric”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara.

Cât timp sunt pacienţi internaţi în numar mare, care nu pot fi mutaţi, o lucrare de reabilitare completă a reţelei de alimentare cu energie electrică a spitalului este imposibil de realizat. Mai mult, există un proiect de modernizare a Secţiei de Terapie Intensivă ce nu poate fi demarat din cauza pandemiei.

„Noul tablou electric a costat 12.000 de euro. Banii au fost obţinuţi cu ajutorul fundaţiei Spitalului Victor Babeş. Vreau să mulţumesc comunităţii locale, care a înţeles încă o dată să ne sprijine. Fără acest ajutor, nu am fi reuşit să înlocuim tabloul electric. Timişorenii ştiu că Spitalul Victor Babeş este al comunităţii, iar de aproape 20 de luni este în linia întâi a luptei împotriva unei pandemii care ne-a schimbat vieţile. Este un gest de solidaritate pentru care noi, medicii de la Victor Babeş, ne  înclinăm”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara.

Operaţiunea de înlocuire a tabloului electric a fost supravegheată de un echipaj de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat al Judeţului Timiş, se mai arată în postare.

 

ORL