De săptămâna viitoare, Statele Unite vor autoriza vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 la copiii de peste 12 ani. În prezent, serul este autorizat în SUA pentru persoanele de peste 16 ani.


Pfizer a solicitat autorizaţia pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului său, spre a fi administrat copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, potrivit CNN, care citează un oficial guvernamental.
Extinderea vaccinării oferă posibilitatea de a se imuniza altor câteva milioane de persoane, arată AFP, preluată de Agerpes.
Peste ocean, potrivit informaţiilor oficiale, rata de vaccinare a atins un nivel maxim în jurul datei de 11 aprilie. Deşi 55% din adulţi au primit până în prezent una sau două doze, o nouă provocare dă de furcă autorităţilor sanitare: vaccinarea celeilalte jumătăţi de populaţie, care încă ezită.
Dintre alegătorii republicani, 29% afirmă că nu se vor vaccina niciodată, comparativ cu 5% din democraţi şi 9% din independenţi, arată un sondaj recent al Kaiser Family Foundation.

 

Pediatru