O femeie de cetăţenie ucraineană, cu neoplasm mamar, a efectuat recent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, o şedinţă de chimioterapie, pacienta fiind introdusă în Programul Naţional de Oncologie.


Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Dan Teodorovici, citat de Agerpres, a spus că alţi doi pacienţi ucraineni cu afecţiuni oncologice se vor prezenta la SJU Suceava, pentru şedinţe de chimioterapie, şi vor fi introduşi în Programul Naţional de Oncologie.

Reprezentantul unităţii medicale a precizat că pacienţii trebuie să obţină un număr de identificare de la Centrul de Imigrări şi, în măsura posibilităţilor, să aibă documente medicale traduse în limba engleză sau română. Cu documentele, trebuie să se prezinte în ambulatoriul de Oncologie din cadrul SJU Suceava, înregistrarea în Programul Naţional fiind făcută de medicii secţiei.

„Asigurăm cetăţenii veniţi din zona de conflict că vor beneficia de toate îngrijirile medicale de care vor avea nevoie în cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor, precum şi în cadrul tuturor secţiilor spitalului, din partea tuturor specialităţilor medicale sau chirurgicale care se pot asigura la nivelul spitalului judeţean şi, la nevoie, dirijarea cazurilor grave care ne depăşesc competenţele sau dotările spre alte centre, conform legislaţiei în vigoare”, a transmis dr. Dan Teodorovici.

 

Oncolog