La sfârșitul lunii septembrie 2017, MedicHub, compania de comunicare și educație medicală a Dr. Wargha Enayati, a achiziționat săptămânalul Viața Medicală, una dintre cele mai longevive publicații medicale din România.

Cu această achiziție, MedicHub își mărește portofoliul de publicații medicale de specialitate, dedicate atât medicilor, farmaciștilor, asistenților, rezidenților, cât și medicilor veterinari și devine principalul editor de publicații medicale seriale tipărite și își consolidează poziția în piața de comunicare medicală. MedicHub preconizează o cifră de afaceri de peste 9 milioane Lei, până la finele anului 2017, în creștere organică cu 25% față de anul precedent.

MedicHub se profilează ca un expert în comunicarea multichannel, oferind profesioniștilor din sănătate informații și servicii de interes, atăt în format tipărit, cât și digital. Astfel, în 2017, a lansat platforma digitală www.medichub.ro și aplicația de mobil MedicHub care include și primul calculator de puncte EMC/EFC (puncte de Educație Medicală/Farmaceutică Continuă).

Dr. Wargha Enayati: ”Sunt foarte bucuros că putem anunța achiziționarea publicației Viața Medicală. Viziunea mea, când am decis să intrăm în zona de comunicare medicală, prin achiziționarea Versa Media, astăzi MedicHub, la începutul anului trecut, a fost să creăm un centru vital de comunicare în lumea medicală, un Hub, prin integrarea tuturor mijloacelor prin care putem să asistăm profesia medicală, și nu în ultimul rând, o comunitate care să se dezvolte și să evolueze. Negocierea, cu cei 9 acționari ai săptămânalului medical, a fost o experiență provocatoare și după un an de zile, prin discuții constructive, am ajuns la un numitor comun.”

Săptămânalul comunității medicale din România, Viața Medicală, publicație cu notorietate în lumea medicală, lansată la sfârșitul anului 1989, va continua să fie un mijloc important de comunicare ce va furniza informații de actualitate relevante pentru profesioniștii din domeniul medical, cum a făcut-o timp de 28 de ani. Publicația își va păstra în continuare numele cu care și-a obișnuit cititorii și conținutul de interes pentru personalul medical, întrucât în paginile sale au publicat aproape toți speialiștii din lumea medicală românească. În anul 2016, Viața Medicală a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 2 milioane Lei, cu un EBIDTA de aproximativ 380,000 Lei.

Dr. Mihail Mihailide – fondatorul Viața Medicală: ”Am fondat în urmă cu un sfert de secol primul săptămânal medical – profesional, social și cultural – apărut chiar în timpul evenimentelor din decembrie 1989, destinat medicilor, dar și celorlalți specialiști ai domeniului.(...) Treptat, Viața Medicală și-a depășit condiția, devenind o instituție. (...) Credem că merită, având în vedere rolul, specificul și trecutul său, să continue pe drumul cel bun. (...) De aceea, cei nouă acționari – între care, urmași ai unor oameni adevărați, care mi-au fost alături la construcția numită Viața Medicală -  încredințează soarta acestei publicații, MedicHub.”

Dr. Simona Melnic – CEO MedicHub: „Credem cu tărie că adăugarea Vieții Medicale în portofoliul nostru editorial și în comunitatea noastră de  40.000 contacte medicale și farmaceutice, este provocarea de care avem nevoie, întrucât suntem hotărâți să punem în spatele acestui proiect rețeta optimă de respect pentru brand-ul care este Viața Medicală, dar și concepția publicistică nouă, menită să atragă și să rețină atenția medicului și cititorului secolului XXI.”

Tranzacția a fost asistată de Liliana Popa - societatea de avocatură Fruth Oprișan și Asociații, precum și Alexandru Codrea și Marian Tescaru, din partea cumpărătorului.