În dimineaţa zilei de 14 aprilie au intrat în ţară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson. Pe de altă parte, surse din Ministerul italian al Sănătăţii susţin că, de la anul, Comisia Europeană a decis să nu mai reînnoiască acordurile pentru livrarea serurilor anti-COVID, produse de AstraZeneca şi de compania americană J&J.


Primele doze de la Johnson & Johnson au intrat în ţară prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II, se anunţă pe pagina de Facebook a platformei RO Vaccinare.

Tot pe 14 aprilie, agenţia Reuters a informat, preluând o ştire din cotidianul italian La Stampa, că, de la anul, Comisia Europeană ar fi decis să nu mai reînnoiască acordurile cu AstraZeneca şi cu Johnson & Johnson, pentru serurile anti-COVID produse de companiile respective.

„Comisia Europeană, în acord cu liderii mai multor state (UE), a decis că contractele cu companiile care produc vaccinuri (cu vector viral), contracte valabile pentru anul în curs, nu vor fi reînnoite după ce expiră”, a scris La Stampa, citând o sursă din Ministerul italian al Sănătăţii.

Aceeaşi sursă a adăugat că Bruxelles-ul se va concentra mai degrabă pe vaccinurile anti-COVID bazate pe tehnologia ARN mesager, precum cele produse de companiile Pfizer şi Moderna.

Comisia Europeană aşteaptă lămuriri de la  Johnson & Johnson, despre anunţul „total neaşteptat” al companiei, privind întârzieri în livrarea dozelor în Uniunea Europeană, a declarat pentru Reuters un responsabil UE.

 

Farmacist