Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, şi managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, prof. dr. Cătălin Cîrstoiu, au semnat un contract pentru construirea unui nou corp al unităţii spitaliceşti, în valoare de 880 de milioane de lei.


Proiectul de extindere se va realiza cu finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), informează Agerpres.

„Proiectul înseamnă 880 de milioane de lei. Este o sumă echivalentă cu bugetul Spitalului Universitar pe un an, ca să vedeţi ce înseamnă această investiţie. Dacă suprafaţa desfăşurată a spitalului are 77.000 de metri pătraţi, acest nou corp de clădire aduce exact aceeaşi suprafaţă. Dincolo de asta, importantă este perspectiva dezvoltării medicale, a posibilităţilor terapeutice, diagnostice dar şi pregătirea medicilor în nişte domenii de nişă, pentru că şi asta îşi propune acest proiect. Am semnat, astăzi, începutul unui nou spital universitar”, a spus Cătălin Cîrstoiu, în cadrul evenimentului „PNRR: un salt istoric pentru sănătate în România”, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Sănătăţii cu sprijinul Biroului OMS România.

Sursă foto: Facebook Ministerul Sănătăţii – România

 



Ginecologia (1)