Imunoterapia cancerului va fi tema dezbătută de specialişti din ţară şi din străinătate, în cadrul celei de-a V-a conferinţe OncoHelp Winter School - GOES SUMMER AGAIN!, care se va desfăşura în perioada 30 iunie - 3 iulie, la Timişoara.


Evenimentul va reuni specialişti în oncologie, radioterapie, statistică medicală, hematologie şi imagistică, imformează Agerpres.

Preşedintele Asociaţiei OncoHelp, Şerban Negru, organizatorul evenimentului, a spus că în cadrul conferinţei vor fi abordate subiecte ce ţin de noutăţile terapeutice în diferitele localizări tumorale, de la cancerele de sân la cele urologice, digestive, pulmonare sau ginecologice. De asemenea, vor fi prezentate cazuri clinice şi se va discuta despre cele mai noi tehnici de abordare a imunoterapiei, despre biomarkeri şi mecanismele de rezistenţă la imunoterapie.

„Am reuşit să aducem specialişti în oncologie din întreaga lume, care să participe la cel mai important eveniment de acest fel din ţară. Imunoterapia şi terapia personalizată sunt considerate «tratamentele vedetă» în lupta împotriva unei maladii care face anual peste 50.000 de victime în România. Cu ajutorul imunoterapiei, organismul este învăţat să lupte singur împotriva celulelor canceroase, să se apere de ele. Acest tratament îi arată sistemului imunitar al unui pacient oncologic cum să intervină pentru a contracara acţiunea agresivă a tumorilor maligne. Este un domeniu inovator în care, în permanenţă, apar noi informaţii, noi abordări medicale, noi medicamente şi tratamente”, a afirmat dr. Şerban Negru.

Printre participanţii la conferinţă se numără personalităţi medicale din Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada şi Italia, care vor susţine diferite lucrări şi vor prezenta cazuistică din domeniul imunoterapiei.

Managerul Asociaţiei OncoHelp, dr. Valeriu Boruga, adaugă că unul dintre rolurile asumate de asociaţie este reprezentat de implicarea în educaţia medicală continuă a personalului medical, componenta didactică fiind ceea ce defineşte Spitalul OncoHelp, ca unitate medicală universitară.

„Acordăm o mare atenţie activităţii de educare a viitorilor medici şi în mod special a viitorilor specialişti în oncologie. Sute de studenţi şi medici rezidenţi participă la cursuri şi seminarii organizate în cadrul Asociaţiei OncoHelp de colegii noştri implicaţi în activitatea didactică la Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara. Pe lângă partea teoretică, medicii rezidenţi efectuează în cadrul spitalului şi stagiile de pregătire practică. Nivelul ştiinţific ridicat al subiectelor abordate în cadrul Conferinţei Imunoterapia Cancerului reprezintă principalul motiv pentru care Colegiul Medicilor din România a creditat cu un număr mare de puncte Educaţie medicală continuă”, a precizat dr. Valeriu Boruga.

În cadrul evenimentului vor avea loc şi trei sesiuni dedicate tinerilor medici - de imagistică, de hematologie şi de statistică medicală.

 


Oncolog