Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că administraţia locală digitalizează serviciile de medicină şcolară. Noul software permite vizualizarea adeverinţelor medicale emise de medicii de familie pentru elevii timişoreni, care absentează de la şcoală din motive de sănătate.


„Azi am semnat contractul pentru un software inedit, dezvoltat special pentru nevoile Timişoarei. În următoarele săptămâni, cabinetele de medicină şcolară din Timişoara vor fi conectate la baza de date a medicilor de familie şi toţi cei care se ocupă de starea de sănătate a copiilor vor lucra în acelaşi sistem. Fiecare copil va avea un dosar medical complet, accesibil cadrelor medicale care îl tratează, indiferent dacă e la şcoală sau acasă. Nu vor mai exista copii uitaţi sau informaţii pierdute”, a explicat primarul, într-o postare pe Facebook.

În acest mod, şcoala poate verifica dacă copiii prezintă adeverinţe medicale reale sau false, printate de pe internet.

„Peste 40.000 de copii din Timişoara, de la grădiniţă la liceu, vor profita de servicii medicale mai bune”, a subliniat edilul.

În această vară, primăria a instalat 34 de PC-uri în cabinetele de medicină şcolară, informează Agerpres. Computerele urmează să fie interconectate la o platformă software care permite accesul la un set unitar de date, atât de către medicii de familie, cât şi de către cei din cabinetele din şcoli sau grădiniţe.

Contractul cuprinde servicii de acces pentru 23 de medici de medicină şcolară, care deservesc 98 de grădiniţe, şcoli şi licee din Timişoara, unde învaţă peste 40.000 de copii.

De asemenea, contractul include şi instruirea medicilor din grădiniţe, şcoli şi licee care vor folosi acest soft, gestionarea bazei de date, integrarea platformei la nivel de istoric medical cu medicii specialişti şi medicii de familie, integrarea unei aplicaţii de mobil pentru acces la fişa generată de interacţiune dintre medici şi pacienţi în cabinetele de medicină şcolară.





Pediatru