Clădirea noii maternităţi „Bega” a fost recepţionată recent de administraţia judeţeană, investiţia de peste 10,2 milioane de euro fiind realizată cu fonduri europene.


Maternitatea este situată în campusul Spitalului Judeţean Timişoara, are patru etaje, o capacitate de 126 de paturi şi se întinde pe o suprafaţă de 5.434 de metri pătraţi utili, informează Agerpres.

„Maternitatea constituie o premieră medicală extrem de importantă, fiind singura maternitate publică din Timişoara construită în ultimii 50 de ani. Este un exemplu de proiect european de succes dus la bun sfârşit de echipa mea din Consiliul Judeţean Timiş. Acesta va fi singurul spital de stat care va pune la dispoziţia beneficiarilor procedurile de fertilizare in vitro, de ajutor nu doar pentru timişoreni, ci şi pentru beneficiari din întreaga zonă de vest a ţării”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, citat de Agerpres.

Noua maternitate va avea o secţie ATI, bloc operator, săli de naştere şi camere de gardă, precum şi compartimente de prematuri, nou-născuţi eutrofici, fertilizare in vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică şi histeroscopică, obstetrică fiziologică şi de spitalizare de zi. Pe etaje sunt prevăzute spaţii pentru însoţitori şi vizitatori.

Compartimentarea include, la demisol, sectorul de primiri urgenţe, vestiare şi centrul de imagistică. La parter vor fi centrul de fertilizare in-vitro, secţiile ambulatoriului de specialitate şi recepţia.

Finanţarea nerambursabilă de 10,28 milioane de euro a fost asigurată din FEDR, iar CJ a avut o contribuţie proprie de 7,5 milioane de euro pentru cheltuieli neeligibile.

În prezent, sunt în derulare etapele aferente obţinerii autorizaţiei de funcţionare a noii maternităţi, în sarcina CJ Timiş fiind intabularea clădirii şi predarea acesteia spre administrare Spitalului Judeţean Timişoara.

 




Medic