Primăria comunei Jurilovca, judeţul Tulcea, aşteaptă peste 100.000 de vizitatori în primul weekend al lunii septembrie, când va avea loc Festivalul borşului lipovenesc.


La eveniment, care va avea loc în în noul port turistic din localitate, va concerta Goran Bregovic cu trupa sa, Wedding and Funeral Band, se arată într-un comunicat preluat de Agerpres.

„Pe 2 şi 3 septembrie, la Jurilovca, se va desfăşura deja consacratul Festival al borşului lipovenesc. În acest an, pe lângă cele 50.000 de porţii de borş de peşte oferite de Primărie, autorităţile locale plusează cu un invitat internaţional de renume, Goran Bregovic. La eveniment sunt aşteptaţi peste 100.000 de oameni”, se mai adaugă.

„Dinamica turismului s-a schimbat major faţă de anii trecuţi, din punctul de vedere al activităţilor. Oaspeţii cazaţi în comună au ales ca doar maximum jumătate din timpul petrecut aici să-l aloce călătoriilor, implicit plajei la Gura Portiţei, preferând în rest pescuitul, plimbările în localitate, terasele din Jurilovca, vizitarea cetăţilor din apropiere, Argamum şi Enisala, sau alegând să rămână în gospodării, pentru relaxare”, se precizează.

Sursă foto: Facebook Festivalul borşului lipovenesc 2023


 

 

Practica Veterinara