Cu prilejul sărbătoririi a 95 de ani de la înfiinţarea Radio România, Radio România Cultural aduce pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti un eveniment emblematic: Nocturnele, iniţiate de Miriam Răducanu.


Luni, 11 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti, va avea loc spectacolul Radio-Nocturn „Gigi Căciuleanu/ Confesiuni”, se arată într-un comunicat. Coregrafiile lui Miriam Răducanu şi Gigi Căciuleanu vor readuce pe scenă atmosfera celebrelor Nocturne care au fascinat spectatorii Teatrului Ţăndărică la finalul anilor ‘60.

Confesiunile lui Gigi Căciuleanu, însoţite de imagini inedite cu Miriam Răducanu, vor reda momente emoţionante, unele inedite, din laboratorul de creaţie sau din culisele acestor evenimente unice în epocă.

La primul Nocturn, invitat special a fost actorul Virgil Ogăşanu. Vor mai evolua actorul Lari Giorgescu, coregrafa Lelia Marcu-Vladu, actriţa Alina Petrică şi soprana Oana Berbec.

Accesul publicului se va face gratuit, pe bază de invitaţii care se pot obţine prin reţeaua bilet.ro.

„Nocturnele, spectacole iniţiate de Miriam Răducanu la propunerea tot atât de curajoasă a Margaretei Niculescu, emblematica directoare a teatrului de marionete Ţăndărică din Bucureşti, au reprezentat atât pentru noi, artiştii, cât şi pentru spectatori nişte momente şi prilejuri de evadare. Acele Nocturne, poate mai mult chiar decât o serie de spectacole-cult, sunt o metaforă, dacă nu a libertăţii, cel puţin a unei eliberări. Am avut norocul să fiu alături de Miriam de la primul Nocturn până la al VI-lea. Nu dansam alături de o dansatoare sau coregrafă (...) dansam cu o idee, cu o metaforă în sensul brâncuşian, cu o Măiastră - Miriam Răducanu”, a mărturisit Gigi Căciuleanu.

Evenimentul va marca, de asemenea, debutul grilei de toamnă a Radio România Cultural, sezon intitulat Memories.

 



Psihiatru (2)