Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunţă cea de-a patra ediţie a The Jazz Cave Festival. Evenimentul aduce peste 18 de formaţii din Europa şi de peste ocean.


Între 16 şi 18 august, evenimentul se mută din Peştera Ialomiţei, unde s-a ţinut în ediţia anterioară, în salina Ocnele Mari, judeţul Vâlcea. Artiştii vor concerta şi pe alte două scene, se arată într-un comunicat.

Scena subterană se mută în salina Ocnele Mari din Vâlcea, iar scena supraterană va fi amenajată pe Domeniul Drăgaşi din localitatea Drăgăşani. Pe harta festivalului mai apare Muzeul de Artă „Casa Simian” din Râmnicu Vâlcea.

The Jazz Cave Festival omagiază arta improvizaţiei muzicale în cadrul unui program de trei zile. Formaţii din Italia, Germania, Norvegia, Olanda, România şi Statele Unite ale Americii vor susţine recitaluri. Festivalul aduce un line-up cu nume noi din ţară şi străinătate, precum Jim Rotondi Quartet (SUA) sau Oddgeir Berg Trio (Norvegia), dar şi artişti îndrăgiţi care au participat la ediţiile anterioare ale Festivalului, precum Nightlosers, Luiza Zan sau Irina Sârbu.

Programul începe vineri, 16 august, pe scena Innerland din Salina Ocnele Mari, unde au loc concerte de la prânz până la orele 17.00. Audiţia se mută apoi la Muzeul de Artă „Casa Simian” din Râmnicu Vâlcea, de la orele 18.00, iar, de la orele 20.00, pe scena Dreamland amplasată în viile Domeniului Drăgaşi din Drăgăşani.

„Scena Innerland din salina Ocnele Mari demonstrează că muzică poate să vindece nu doar sufletul, ci şi trupul. Anul acesta, aducem peste 18 band-uri cu 90 artişti locali şi internaţionali cu nume mari, din peste 10 ţări, de pe două continente, într-un maraton jazzistic care ţine 3 zile, pe 3 scene din 3 localităţi din Subcarpaţi”, a declarat Sebastian Gheorghiu, manager cultural şi membru în Consiliul Director UCIMR.

O noutate pentru acest an este participarea gratuită la concerte, doar în baza biletului de acces în salină, respectiv muzeu.






Practica Veterinara