Zentiva România a finalizat cea de-a şaptea ediţie a programului de internship Zentiva University. Peste 1000 de tineri au aplicat în program, 50 au fost selectaţi pentru a participa la sesiunile de training cu specialiştii Zentiva, iar 18 vor primi stagii plătite sub formă de contracte de muncă în cadrul companiei.

Gândit ca un accelerator de învăţare şi sursă de recrutare, programul Zentiva University se adresează studenţilor şi absolvenţilor care îşi doresc să lucreze în industria farmaceutică.

Astfel, pe durata a trei săptămâni, tinerii au luat parte la workshop-uri, studii de caz şi simulări la fabrica Zentiva din Bucureşti, care le-au oferit o perspectivă practică asupra industriei farmaceutice în arii precum producţie, calitate, aprovizionare şi achiziţii, marketing, farmacovigilenţă, reglementare, dezvoltare de portofoliu, resurse umane şi excelenţă operaţională. De asemenea, cu sprijinul specialiştilor externi, participanţii au primit training în comunicare nonverbală şi storytelling, leadership situaţional şi  management de proiect.

„Generatia Z se pregăteşte de absolvire şi de intrare pe piaţa muncii. Este prima dată când reprezentanţii săi participă la Zentiva University. Tinerii Z excelează în abilităţi de comunicare, îşi cunosc drepturile, sunt creativi şi activi. Gândesc cu rapiditate, sunt foarte practici şi implicaţi. Suntem extrem de încântaţi de interesul manifestat faţă de Zentiva şi faţă de acest domeniu”, a declarat Cătălina Marinescu Pisla, Human Resources & Services Manager, Divizia Industrială, Zentiva România.

La rândul său, Bogdan Ilie Paladi, student la Universitatea Politehnica Bucureşti şi cursant în programul Zentiva, a declarant că pentru el „participarea la Zentiva University este o adevărată oportunitate de dezvoltare”: „Am petrecut zile extraordinare alături de profesionişti ai industriei, cărora le mulţumesc pentru deschiderea de a ne prezenta ceea ce nu putem învăţa niciodată în facultate. Mediul de lucru antrenant din cadrul programului mi-a reamintit motivaţia alegerii profesiei de inginer chimist.”

Anul acesta, participanţii înscrişi în programul Zentiva University au provenit din 10 facultăţi, printre care se numără: Farmacie, Medicină, Inginerie Chimică Aplicată, Mecanică şi Mecatronică, Marketing, Finanţe.

Până în prezent, în urma ediţiilor anterioare, 240 de studenţi au urmat Zentiva University, iar 60 au primit contracte în companie.