Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud anunţă miercuri că doi oameni au murit, în ultima săptămână, după ce s-au îmbolnăvit de pneumonie, iar alţi doi au fost internaţi în spital cu gripă. De asemenea, un om a murit de gripă, în Hunedoara.

Medicii bistriţeni au raportat, în intervalul 6-12 ianuarie, două cazuri de gripă, ambele la pacienţi din grupa de vârstă 15 - 49 de ani. Ambii au fost spitalizaţi.
De asemenea, două persoane de vârsta a treia au murit după ce s-au îmbolnăvit de pneumonie.
Săptămâna trecută, în acelaşi judeţ au fost diagnosticate 187 de cazuri de pneumonie, dintre care 52 au necesitat tratament spitalicesc.
Au mai ajuns la medic şi 1.542 de pacienţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care mai puţin de 1% au fost internaţi. Jumătate din cazurile de infecţii respiratorii au fost înregistrate la grupele de vârstă 5 - 14 ani şi 15 - 49 de ani, potrivit raportului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.

La rândul său, DSP Galaţi a anunţat miercuri că peste 800 de persoane din judeţ au fost diagnosticate, în ultima săptămână de raportare, cu viroze respiratorii şi pneumonii. Cele mai multe cazuri de viroze respiratorii (171) au fost înregistrate la categoria de vârstă 5-14 ani. În 50 dintre cazuri a fost necesară internarea în spital.

În ceea ce priveşte pneumoniile, s-au înregistrat 165 de cazuri, cele mai multe, 42, la categoria de vârstă cuprinsă între 15 şi 49 de ani, 87 de persoane necesitând internarea. Nu a fost raportat niciun caz de gripă.

În Hunedoara, un bărbat de 76 de ani a decedat din cauza gripei, în Spitalul Municipal. Pacientul avea gripă tip AH1N1, nu fusese vaccinat şi suferea de alte afecţiuni. Deşi a primit tratament antiviral, organismul său a cedat.

În Olt, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 400, în săptămâna precedent, faţă de prima săptămâna din luna ianuarie, în creştere fiind şi numărul cazurilor de pneumonie.

Din fericire, DSP Olt anunţă că, până în prezent, în judeţ nu au fost înregistrate cazuri de gripă.