Un medic rezident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la doi ani închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a recunoscut că a primit în mai multe rânduri mită de la pacienţi.


Este vorba de un medic rezident în chirurgie toracică, care face parte din grupul de doctori acuzaţi de luare de mită de la Institutul „Marius Nasta”, grup destructurat de procurori în septembrie 2023. În cauză au fost implicaţi şi doi profesori universitari, unul pierzându-şi viaţa într-un accident de maşină, în octombrie 2023, informează Agerpres.

Potrivit documentelor de la instanţă, medicul rezident a încheiat un acord cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în care a recunoscut că a primit mai multe sume de bani de la pacienţi internaţi la „Marius Nasta” pentru a fi supuşi unor intervenţii chirurgicale.

Conform datelor de la dosar, înainte de efectuarea unei operaţii, unul dintre membrii echipei medicale primea banii în plic, după care îi împărţea cu colegii prin aplicaţia Revolut.

Medicii au fost prinşi după ce anchetatorii au montat aparatură video de înregistrare în cabinetele lor.

 


 


Psihiatru (2)