Opt din cei 14 medici de familie din judeţul Tulcea verificaţi săptămâna trecută de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) nu erau la cabinete în momentul efectuării controlului şi vor fi sancţionaţi, a declarat preşedintele CJAS, Eugenia Vasile.


Eugenia Vasile a spus că verificările au avut ca scop evaluarea modului în care se acordă concediile medicale, cunoscut fiind faptul că perioadă iniţială a acestora s-a modificat, informează Agerpres.

„Opt din cei 14 medici nu erau la cabinete. Ei vor fi sancţionaţi cu 5% din valoarea per capita, din luna în care am făcut verificarea. Nu am făcut încă un calcul, se va face în luna septembrie”, a arătat preşedintele CJAS.

Eugenia Vasile a mai spus că medicii absenţi şi-au explicat situaţia prin diferite motive.

„O doamnă doctor mi-a spus că era în altă localitate, un alt doctor mi-a spus că tatăl său a avut probleme şi că se ocupa de acesta. (...) Aş încuraja primarii şi populaţia să fie sinceri cu autorităţile şi să atenţioneze atunci când medicul nu vine la program. Ei sunt plătiţi pentru acest lucru”, a menţionat preşedintele CJAS, care a mai adăugat că, în timpul unui alt control, efectuat în urmă cu două luni, trei medici cu cabinete în municipiu nu erau la lucru în timpul programului.

 

Psihiatru (2)