Tehnici de chirurgie minim invazivă, endoscopică, precum implantul valvelor trans-cateter (TAVI) sau repararea anevrismului de aortă (TEVAR), vor fi prezentate în cadrul Congresului Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară - SRCCV 2017. Peste 400 de participanţi sunt aşteptaţi la Poiana Braşov, între 19 şi 22 octombrie.

Timp de 4 zile, peste 100 de prezentări vor fi susținute, în paralel, de către 47 de specialiști români şi din străinătate, în cadrul unui program ştiinţific care promovează abordarea multidisciplinară (chirurgie cardiacă, chirurgie vasculară, cardiologie, flebologie, cardiologie intervenţională, anestezie şi terapie intensivă şi altele).

„Continuând tradiția, Congresul SRCCV 2017 este conceput ca un eveniment științific interdisciplinar, cu participarea a aproximativ 500 de specialiști, din centre medicale de prestigiu din țară și străinătate. Diversitatea specialităților - chirurgie cardiovasculară, cardiologie, anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, medici de familie, asistenți medicali, va permite un schimb intens de experiență și opinii”, declară preşedinte Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară, şef lucrări dr. Viorel Goleanu.

Cadrele medicale medii vor putea participa la a 9-a ediţie a Simpozionului Asistenţilor de Chirurgie Cardiovasculară, ATI şi Circulaţie Extracorporeală.

Cele mai bune lucrări de tip e-poster ale medicilor sub 35 de ani vor fi premiate de către Societatea Română de Chirurgie Cardiovasculară, care continuă tradiţia de a încuraja noile generaţii aflate la început de carieră.

Congresul SRCCV 2017 este însoţit de o expoziţie medicală specializată la care participă 18 companii care expun cele mai noi echipamente şi tehnologii din domeniul chirurgiei cardiovasculare.