Timp de trei zile, la UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a avut loc o vizită de evaluare a comisiei de experţi de la Agenţia Independentă pentru Acreditare şi Rating (IAAR, Astana, Kazakhstan), recunoscută de către Federaţia Mondială de Educaţie Medicală (WFME).


Scopul este acreditarea internaţională a programelor de studii ale Facultăţii de Medicină, liniile română, engleză şi franceză, conform standardelor acestei federatii.

Activitatea comisiei de evaluatori a inclus întâlniri şi discuţii purtate cu reprezentanţii conducerii universităţii şi ai Facultăţii de Medicină, se arată pe pagina de Facebook a UMF „Iuliu Haţieganu”. Programul evaluării cuprinde şi discuţii cu studenţii, absolvenţii, cadrele didactice, cu reprezentanţii structurilor administrative din universitate, precum şi cu cei ai angajatorilor din sectorul public şi privat de sănătate.

În cursul vizitei, comisia de experţi a vizitat spaţiile educaţionale şi a asistat la desfăşurarea activitatăţii didactice, atât în cadrul preclinic, cât şi clinic.

Odată obţinută, o astfel de acreditare certifică calitatea educaţiei oferite de o şcoală de medicină. Totodată, recomandările experţilor pot constitui un important suport pentru dezvoltarea ulterioară a calităţii educaţiei medicale oferite în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, se subliniază în postare.

Sursă foto: Facebook UMF Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca

 






Ginecologia (1)