Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a organizat, în data de 7 mai, cea de-a XIII-a ediţie a examenului de simulare a admiterii, care s-a desfăşurat on-site.


La examenul de simulare a concursului de admitere s-au înscris 1.459 de candidaţi din Transilvania, dar şi din alte regiuni ale ţării, care au avut astfel şansa să se familiarizeze cu atmosfera de concurs şi să-şi testeze cunoştinţele necesare promovării examenului propriu-zis, care va avea loc în luna iulie, se arată într-un comunicat.

Cel mai mare interes s-a remarcat pentru programul de studiu Medicină, la care s-au înscris 1.098 de candidaţi. A urmat specializarea Medicina Dentară cu 84 de candidaţi, Asistenţă Medicală Generală - 82, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare - 54, Radiologie şi Imagistică - 45, Tehnică Dentară - 40, Farmacie – 31. La Nutriţie şi Dietetică, 25 de elevi s-au înscris la examenul de simulare. Cele mai mari note s-au obţinut la programele de studiu Farmacie - 9,91; Asistenţă Medicală Generală - 9,85; Nutriţie şi Dietetică - 9,78.

După doi ani în care examenul de simulare a admiterii s-a desfăşurat online, în acest an, simularea concursului de admitere a avut loc on-site, în condiţii de distanţare fizică, în 19 săli şi amfiteatre. Examenul de simulare s-a desfăşurat după sistemul „grilă”, al întrebărilor cu răspunsuri multiple, şi a avut durata de 2 ore.

„Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist şi îi sprijinim pe toţi cei interesaţi să se pregătească cât mai bine pentru unul dintre cele mai importante examene din parcursul lor educaţional. Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoştinţelor candidaţilor. De la an la an, exigenţa creşte, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviţi candidaţi pentru viitorul sistemului naţional de sănătate”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul universităţii clujene.

Liceenii care au dorit să îşi verifice sau să îşi consolideze cunoştinţele au avut ocazia să participe, în luna aprilie, la cursuri de pregătire online, oferite de cadre didactice din cadrul universităţii. Cursurile de pregătire au rămas la dispoziţia celor înscrişi şi au putut fi accesate în orice moment, până la data examenului. 

Examenul scris de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” se va desfăşura în sistem clasic, timp de două zile, în 23 şi 24 iulie, iar candidaţii se vor putea înscrie online, în perioada 10-17 iulie, se mai arată în comunicat.

 



Farmacist