Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca organizează şi în acest an cursuri de pregătire şi examen de simulare a admiterii pentru tinerii care doresc să studieze la Facultatea de Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie.


Viitorii candidaţi la examenul de admitere 2021 vor avea posibilitatea să aprofundeze materia, să îşi testeze cunoştinţele şi să se familiarizeze cu atmosfera şi condiţiile reale de la un concurs de admitere. Cursurile de pregătire vor avea loc în zilele de sâmbătă ale lunilor martie şi aprilie, pe platforma online a universităţii, iar cei interesaţi se vor putea înscrie pe site-ul universităţii, până la data de 14 martie 2021, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de UMF din Cluj-Napoca.

După înscriere, fiecărui candidat i se va genera un cont individual, care îi va asigura accesul pe platforma pe care vor avea loc cursurile. Cursurile de pregătire vor rămâne la dispoziţia celor înscrişi şi vor putea fi accesate în orice moment, până la data examenului de simulare. De asemenea, universitatea pune la dispoziţia viitorilor candidaţi la examenul de admitere şi teste de admitere de Biologie, Biologie vegetală, Chimie organică şi Chimie anorganică.

Pentru că, anul trecut, din cauza pandemiei de COVID-19, examenul de simulare a admiterii s-a desfăşurat online, în condiţii foarte bune, conducerea universităţii a decis ca acesta să fie organizat la fel şi pe viitor. Astfel, examenul de simulare a admiterii pentru anul universitar 2021-2022 va avea loc în data de 8 mai 2021, pe aceeaşi platformă online pe care se vor desfăşura cursurile de pregătire.

„Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoştinţelor candidaţilor. An de an, exigenţa creşte, demersul fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviţi candidaţi pentru viitorul sistemului naţional de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist şi ne străduim să le oferim cele mai bune condiţii de studio”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”.

Numărul celor interesaţi de profesia de medic, medic stomatolog sau farmacist a crescut de la an la an. În 2020, aproape 1700 de tineri s-au înscris la examenul de simulare a admiterii, care s-a desfăşurat, pentru prima dată, online.

Sursa foto: UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca


Ginecologia (1)