S-au afişat rezultatele pentru examenul de admitere, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Examenul a avut loc în perioada 24 şi 25 iulie şi s-a desfăşurat în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi cei implicaţi, candidaţi şi organizatori.


Probele scrise au avut loc atât în amfiteatrele universităţii, cât şi la Sala Sporturilor Horia Demian, la Sala Polivalentă BTarena şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB, se arată într-un comunicat. În total, s-au amenajat 15 săli de examen, în procesul de organizare fiind implicate peste 400 de cadre didactice, studenţi şi personal administrativ din cadrul universităţii.

„Avem deja experienţa anului trecut în organizarea examenului de admitere şi a celui de rezidenţiat, în condiţiile speciale impuse de pandemie. Mă bucur că am reuşit să le oferim candidaţilor condiţii excelente, astfel încât să se simtă în siguranţă şi să se poată concentra la rezolvarea grilelor de concurs. Doresc să le mulţumesc tuturor voluntarilor implicaţi în organizarea acestui eveniment de mare anvergură şi să îi felicit şi să le urez succes viitorilor noştri studenţi”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Haţieganu”.

Anul acesta, au concurat 1.700 de candidaţi pentru 714 locuri la buget (dintre care 24 de locuri au fost pentru românii de pretutindeni) şi 255 de locuri cu taxă. Patru candidaţi au fost admişi fără concurs, la programul de studiu Medicină, în calitate de olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

Cele mai căutate specializări au fost Medicină, cu 2,47 candidaţi pe un loc, Radiologie şi Imagistică cu 2,34 candidaţi/loc, urmate de Asistenţă medicală generală cu 1,89 candidaţi/ loc, în timp ce pentru Tehnică Dentară s-au înscris 1,7 candidaţi/loc.

La Medicină, s-au înscris în total 943 de candidaţi. Interesul crescut pentru Asistenţă medicală generală s-a menţinut, cu 189 de candidaţi. La Medicină Dentară şi Farmacie s-au înscris 109 de candidaţi, respectiv 64 de candidaţi.

Examenul de admitere a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă, cu durata de 2 ore.

La Medicină, cea mai mare notă obţinută la concursul de admitere a fost 9,85, la Medicină Dentară - 9,21, iar la Farmacie nota maximă, 10, a fost obţinută de patru candidaţi.

La programul de studiu Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, nota cea mai mare a fost 10, la Asistenţă medicală generală - 9,75, la Radiologie şi imagistică -  9.85, la Tehnică dentară - 9,55. La Nutriţie şi dietetică s-a intrat cu nota 10, cinci candidaţi obţinând rezultatul maxim.

Rezultatele examenului au fost făcute publice pe site-ul universităţii şi afişate la avizierele de pe str. Victor Babeş nr. 8.

Rezultatele finale, după contestaţii, se vor afişa în 28 iulie, iar candidaţii declaraţi admişi îşi vor putea confirma locul în perioada 29 iulie-13 august.


Medic