Peste 3.500 de studenţi din cadrul Facultăţii de Medicină a UMFST G.E. Palade Târgu Mureş au susţinut examenele teoretice din sesiunea recent încheiată după o nouă metodă implementată de universitate, în cadrul strategiei de dezvoltare Smart University.


Este vorba despre examenul digital, care s-a realizat în faţa celor 465 de poziţii de examinare existente în cadrul Centrului UNiX. Acesta se va aplica, în viitoarele sesiuni, la toate programele de studii, în acord cu specificul fiecăruia, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a universităţii.

 „Această metodă face posibilă utilizarea unor baze mari de date din care se selectează aleator întrebările, permite studenţilor aflarea instantanee a punctajului la încheierea examenului şi previne orice risc de fraudă pe perioada acestuia. Examenul digital se va generaliza în sesiunile următoare la toate programele de studii din Universitate, în acord cu specificul fiecăruia. Succesul acestei metode moderne se datorează implicării personalului didactic şi tehnic din universitate dar şi sprijinului acordat de Universitatea de Medicinǎ şi Farmacie «Grigore T. Popa» din Iaşi. E pluribus unum!”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST G.E. Palade Târgu Mureş.

Sursă foto: Facebook Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie






Medic