Siemens Healthineers anunţă instalarea primului MAGNETOM Free.Star din România la centrul Arhimed Radiology din Iaşi. Aparatul face parte din noua generaţie de echipamente de rezonanţă magnetică, remarcându-se printr-o serie de caracteristici novatoare.


Primul aparat de acest tip din portofoliul Siemens Haelthineers a fost instalat cu succes la Iaşi, se arată într-un comunicat.

Dotat cu un câmp magnetic de intensitate de 0,55T, aparatul utilizează tehnologie de reconstrucţie bazată pe reţele neuronale de tip Deep Learning (Inteligenţă Artificială). Tehnologia oferă imagini de înaltă rezoluţie cu timpi de achiziţie scurţi, comparabile cu cele obţinute de echipamente cu intensitate de câmp magnetic de 1,5T sau chiar cu cele de 3T, în anumite patologii. Acest lucru deschide noi orizonturi pentru explorări, inclusiv în domeniul patologiei pulmonare, care până acum nu era vizibilă prin rezonanţă magnetică, dar şi pentru pacienţii cu implanturi metalice compatibile MR (Rezonanţă Magnetică) care pot beneficia de un diagnostic de certitudine în zona periprotetică, se subliniază.

Conceput şi pentru a spori confortul pacienţilor, aparatul, care este scurt şi are un diametru al tunelului de 60 cm, este indicat inclusiv pacienţilor care suferă de claustrofobie. Prezintă un nivel redus de zgomot, datorită tehnologiei de suprimare a vibraţiilor gradientului din dispozitivul RMN.

Tehnologia de tip „tabletă” integrată oferă un flux de lucru rapid şi facilitează poziţionarea pacientului şi planificarea slice-urilor pentru imagini de diagnostic precise, iar utilizarea inteligenţei artificiale înseamnă mai multă eficienţă şi confort pentru pacienţi. Echipamentul este dotat cu antene uşoare care se adaptează conturului corpului pacientului, acesta având senzaţia că are o pătură pe el. Aceste antene oferă semnal omogen pentru imagini de înaltă calitate, asigurând cea mai bună stimulare a ţesuturilor, chiar şi la 0,55T.

Echipamentul utilizează tehnologia „DryCool”, prin care sistemul de rezonanţă magnetică este răcit cu numai 0,7 litri de heliu, care nu se pierd niciodată, fiind sigilat pe viaţă. Se previn astfel pierderile costisitoare în urma unor posibile situaţii de urgenţă sau accidente.
 





Oncolog