Un jandarm din Brigada Specială de Intervenţie şi care este şi psihoterapeut a readus la viaţă o tânără de 25 de ani, efectuând manevre de resuscitare.


„Colegul nostru lucrează de 17 ani în Jandarmeria Română, iar din anul 2009 face parte din cadrul echipei Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei”, se arată pe pagina de Facebook a instituţiei.

Jandarmul era acasă, in timpul liber, împreună cu soţia. La un moment dat, a primit pe grupul locatarilor un mesaj din partea unuia dintre vecini, care semnala că prietena lui nu răspunde la telefon.

„Colegul nostru a coborât la parter, acolo unde era apartamentul fetei. Uşa era descuiată. A bătut la uşă, însă nimeni nu a răspuns. Apoi a intrat în casă. Luminile erau aprinse în baie. La un moment dat, pe holul casei, (...) a observat o siluetă. «Sunteţi bine?». Niciun răspuns. Când s-a apropiat, a văzut tânăra, care se spânzurase cu o eşarfă de ţeava de gaz. «Imaginea aceea m-a şocat pe moment. Aveam două variante: să sun la 112 si să aştept până vin ajutoare sau să intervin imediat»”, se relatează în postare.

A ales să intervină. A ridicat-o pe tânără pe braţ, iar cu cealaltă mână a reuşit să îi desfacă eşarfa din jurul gâtului. A aşezat-o apoi pe podea şi a verificat semnele vitale. Nu respira, nu avea puls. A început manevrele de resuscitare şi respiraţie gură la gură. A sunat şi la 112 şi a cerut sprijin.

După aproximativ patru minute, tinerei i-au apărut primele semne de viaţă. Avea puls şi începuse să respire, însă era inconştientă. În scurt timp, a sosit ambulanţa, care a preluat-o pe femeie la spital.

„După ce s-a terminat totul şi am predat-o pe fată echipei medicale, m-am reîntors acasă, la soţia mea. Mă aştepta cu micul dejun. Am luat-o în braţe şi i-am spus că tocmai am readus la viaţă o tânără”, a povestit jandarmul, citat în postare.

Salvatorul este şi psihoterapeut, iar asta îl face cu atât mai mult să conştientizeze că o astfel de situaţie rămâne în subconştient.

„Am simţit mult timp mirosul de pudră de pe faţa fetei. Asta nu trece repede (...) însă sunt împăcat cu faptul că am dăruit o nouă şansă la viaţă”, a spus jandarmul.

Sursă foto: Facebook Jandarmeria Română





Psihiatru (2)