Un bebeluş venit pe lume prematur, la Spitalul Orăşenesc Hârşova, a fost transferat cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Constanţa.


Băieţelul de 500 g şi 25 de cm a venit pe lume la 24-25 de săptămâni, notează Radio România Constanţa. În ciuda prematurităţii, micuţul este vioi, au remarcat cadrele medicale de la Spitalul Orăşenesc din Hârşova.

Pentru că necesită îngrijiri speciale, nou-născutul a fost transferat la Terapie Intensivă Neonatală, în cadrul unităţii sanitare constănţene.

Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală de la Spitalul Judeţean Constanţa a fost renovat recent şi e dotat cu echipamente medicale de ultimă oră. Lucrările de renovare şi modernizare au demarat în august 2017, iar investiţia totală s-a ridicat la 2.060.000 milioane de euro, fonduri puse la dispoziţie de Fundaţia Vodafone Romȃnia (1.540.000 de euro), Asociaţia Dăruieşte Aripi (280.000 de euro) şi Asociaţia Inima Copiilor (240.000 de euro).

Anual, în secţia de terapie intensivă neonatală primesc îngrijiri peste 1.000 de copii născuţi prematur sau cu afecţiuni medicale din judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila şi Galaţi. Secţia nu mai fusese renovată în totalitate din 1968, anul construirii spitalului.

 



Ginecologia (1)