Grupul Provita anunţă un nou proiect medical pentru România, în valoare de 12 milioane de euro: un spital multidisciplinar, care include singurul centru de oncologie din Europa Centrală şi de Est unde terapia durerii intervenţională este integrată în planul de tratament al pacientului.


Noul spital va avea o suprafaţă de 11.000 mp, 110 paturi şi şapte săli de operaţie, se arată într-un comunicat. Clădirea face parte din parcul Iride, situat în nordul Bucureştiului. Lucrările de amenajare vor începe luna viitoare, urmând ca spitalul să fie funcţional la începutul anului 2022.

„Vrem ca turismul medical să devină istorie pentru pacientul român. Prin această investiţie, vom oferi un spital multidisciplinar complex, care acoperă o gamă largă de specialităţi medicale şi chirurgicale, prin servicii medicale integrate, de tip one-stop clinic. Toţi specialiştii sunt în aceeaşi locaţie, pacientul va avea continuitatea actului medical, printr-o abordare 360 de grade, astfel încât timpul parcurs de la simptom până la diagnostic şi plan de tratament este redus semnificativ”, a declarat dr. Ovidiu Palea, fondatorul Grupului Provita.

Prima clinică din grupul Provita a fost inaugurată în 2011, în Capitală. Din ianuarie 2019, Centrul de Diagnostic şi Tratament Provita a devenit primul Centru de Instruire în Terapia Durerii din Europa Centrală şi de Est aprobat ESRA.

 

Oncolog