Din aceeași categorie
Cercetătorii de la Şcoala de Medicină Wake Forest din Winston-Salem au testat potenţialul de sănătate al unei tulpini inactive de Lactobacillus paracasei (D3-5). Cercetarea lor, publicată în revista GeroScience, arată că şi după ce devine inactivă tulpina L. Paracasei este eficientă în extinderea duratei de viaţă în cazul limbricilor. De asemenea, L. Paracasei a redus inflamaţia şi a îmbunătăţit funcţia cognitivă la şoarecii vârstnici.
Oamenii de ştiinţă şi-au început cercetările testând opt tulpini diferite de probiotice inactivate în cazul viermelui Caenorhabditis elegans, un limbric cu o durată de viaţă scurtă, de aproximativ 11- 20 de zile. Astfel, ei au descoperit că o tulpină de L. Paracasei a extins efectiv durata de viaţă a viermilor şi această observaţie s-a aplicat chiar şi bacteriilor pe care cercetătorii le-au inactivat cu căldura.
Echipa de cercetători a decis să testeze tulpina de Lactobacillus paracasei (D3-5) inactivă la şoarecii vârstnici, ceea ce înseamnă să imite starea de sănătate a oamenilor mai în vârstă, care sunt în mod natural mai expuşi la dereglări metabolice şi la sindromul instestinului iritabil.
„Ştim că probioticele sunt esenţiale pentru menţinerea unui intestin sănătos şi prevenirea scurgerilor, dar nu există prea multe date disponibile pentru a identifica care funcţionează şi care nu. Determinarea tulpinii care este cea mai eficientă pentru reducerea scurgerilor intestinului şi a inflamaţiei ne ajută să vizăm strategii mai eficiente pentru a aborda problema şi ne-ar ajuta să explicăm de ce probioticele funcţionează pentru unii oameni, dar pentru alţii nu”, a spus dr. Hariom Yadav, cercetătorul principal al studiului.
În experimentele pe şoareci, administrarea tupinei Lactobacillus paracasei (D3-5) inactivă şoarecilor în vârstă a contribuit la prevenirea dezvoltării disfuncţiilor metabolice pe care le provoacă o dietă bogată în grăsimi. Potrivit cercetătorilor, acest lucru a îmbunătăţit permeabilitatea intestinală, făcând scurgerile mai puţin probabile, reducând inflamaţia şi stimulând funcţia cognitivă. Ingredientul cheie care a generat aceste efecte pozitive a fost acidul lipoteichoic, o componentă primară a peretelui celular al bacteriilor din tulpina pe care au folosit-o cercetătorilor.
Oamenii de ştiinţă spun că aceste descoperiri pot ajuta la elaborarea de strategii mai bune pentru menţinerea sănătăţii şi pentru reducerea riscului de apariţie a bolilor.probioticeinflamatieLactobacillus paracaseiD3-5disfunctii metaboliceacid lipoteichoicGeroSciencecercetaresanatateParteneriat de cercetare privind utilizarea laserului în diagnosticul oncologic
Cristina Ghioca
La nivel național se derulează un proiect ce vizează crearea de noi metode de tratament și diagnosticare a cancerului bazate pe laseri de mare putere.
...Prof. dr. Maria Puiu este noul director general adjunct al Institutului de Cercetare-Dezvoltare în Genomică
Florentina Ionescu
...OMS: Războiul a afectat semnificativ sănătatea ucrainenilor
Cristina Ghioca
La trei ani de la începutul conflictului armat din Ucraina, mai mult de șase din zece ucraineni spun că starea lor de sănătate s-a înrăutățit, informează OMS.
...