Un test pe bază de salivă pentru depistarea sarcinii, dezvoltat în Israel, urmează să fie lansat în Europa şi în alte pieţe începând de anul viitor, au anunţat reprezentanţii producătorului.


SaliStick, dezvoltat de start-upul israelian Salignostics, este primul test rapid din lume pentru depistarea sarcinii cu ajutorul salivei. Noul test va ajunge în farmaciile din Europa, Africa de Sud şi Israel în primul trimestru al anului 2023, informează dpa şi Agerpres.

„Produsul este foarte simplu, uşor de folosit şi oferă rezultate precise în doar câteva minute”, au declarat reprezentanţii companiei Salignostics.

Ei spun că acesta este singurul test din lume pentru depistarea timpurie a sarcinii, la domiciliu. Poate fi utilizat încă din prima zi de întârziere a ciclului menstrual. Potrivit datelor preliminare, are are o sensibilitate de 95% şi o specificitate de 97%.

Start-upul israelian, înfiinţat în 2016, a primit certificarea europeană pentru ca SaliStick să poate fi comercializat în UE, precum şi aprobarea ministrului israelian a Sănătăţii. La ora actuală, testul este în curs de aprobare de către Agenţia americană a medicamentului FDA.

Anul trecut, compania de biotehnologie a realizat studii clinice cu peste 300 de subiecţi, femei care erau însărcinate sau nu, informează The Times of Israel.

Sursă foto: Salignostics

 



Ginecologia (1)