Un potenţial vaccin împotriva noului coronavirus dezvoltat de China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) ar putea fi gata pentru a fi folosit până la sfârşitul acestui an, conform unui anunţ al presei chineze de miercuri, după ce iniţial el era aşteptat pentru anul viitor, transmite Reuters.


Preşedintele Sinopharm, Liu Jingzhen, a declarat pentru televiziunea CCTV că ultimele stadii de testare clinică a noului vaccin ar putea fi încheiate în următoarele 3 luni.

China National Biotec Group (CNBG), divizie a Sinopharm responsabilă pentru două proiecte de vaccin împotriva coronavirusului, anunţa în luna iunie că vaccinul ar putea să nu fie gata înainte de 2021, în contextul în care numărul de noi infectări din China este atât de mic încât este dificil de găsit persoane pe care să fie testat vaccinul. Însă de atunci, China a găsit unde să testeze aceste vaccinuri în afara graniţelor sale, aminteşte Reuters.

Vaccinul experimental al Sinopharm a intrat în Faza III de testare, la care participă aproximativ 15.000 de persoane în Emiratele Arabe Unite.

Un alt potenţial vaccin, dezvoltat de compania chineză Sinovac Biotech, folosind o tehnologie similară, este testat în Faza III în Brazilia.

Un vaccin candidat dezvoltat de CanSino Biologics Inc şi de o unitate militară de cercetare din China, care a indus un răspuns imunitar în majoritatea subiecţilor în etapele intermediare de testare, caută de asemenea oportunităţi de a intra în Faza III de testare în afara Chinei.