În perioada 14-16 mai, Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) organizează, la Pavilionul Expoziţional din Mamaia, primul maraton de vaccinare destinat tinerilor. Acţiunea se adresează studenţilor români şi străini, elevilor din licee cu vârsta mai mare de 16 ani şi familiilor acestora, precum şi cadrelor didactice.


Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC), prin Facultatea de Medicină, în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi Tinerilor Medici Constanţa (ASMTMC), Liga Studenţilor UOC şi Capitala Tineretului, va da startul, alături de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), primului maraton de vaccinare destinat tinerilor, a informat conf. univ. dr. Irina Dumitru.

Cei care doresc să se imunizeze se pot prezenta fără programare prealabilă, doar cu cartea de identitate, la Pavilionul Expoziţional, unde vor beneficia de un flux separat de vaccinare, cu serul dezvoltat de Pfizer-BioNTech.

Vaccinul va fi administrat de personal medical reprezentat de medici infecţionişti, epidemiologi şi asistente medicale.

În cadrul maratonului va avea loc un webinar creditat EMC (Educaţie Medicală Continuă), care va oferi informaţii despre vaccinare. Webinarul se va desfăşura atât în limba română, cât şi în engleză, fiind adresat cadrelor medicale, a precizat coordonatorul evenimentului, conf. univ. dr. Irina Dumitru, din cadrul Facultăţii de Medicină a UOC.

„Acesta este primul maraton de vaccinare cu, despre şi pentru tineri, iar avantajul organizării acţiunii în zilele de weekend este reprezentat de faptul că le oferă părinţilor elevilor minori posibilitatea de a-i însoţi pentru vaccinare. Este, de asemenea, un interval potrivit pentru studenţii care, astfel, pot veni să se vaccineze fără să lipsească de la cursuri”, a declarat Andreea Bugescu, reprezentanta ASMTMC.

Totodată, UOC, prin Facultatea de Medicină, susţine o campanie de testare gratuită a Hepatitei C, sâmbătă, 15 mai, între orele 10.00 – 18.00, la Pavilionul Expoziţional din Mamaia şi pe faleza Cazinoului din Constanţa, aici urmând a fi organizat şi un punct de vaccinare împotriva COVID-19.

Conform datelor oficiale centralizate de DSP Constanţa, până în prezent au fost vaccinate 156.159 de persoane la nivelul întregului judeţ.

 

Pediatru