Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) informează că 677.000 de români au beneficiat anul trecut de servicii medicale acoperite de asigurările voluntare de sănătate.


În medie, fiecare persoană asigurată a utilizat în 2022 cel puţin o dată poliţa de sănătate încheiată fie direct, fie de către angajatorul lor, numărul de accesări înregistrând, de altfel, o creştere constantă în ultimii ani, informează reprezentanţii UNSAR, citaţi de Agerpres.

Valoarea totală a serviciilor medicale plătite anul trecut sub formă de despăgubiri (indemnizaţii) de către companiile de asigurări, în baza acestor poliţe, a fost cu 28% mai mare decât în 2021, depăşind 362 milioane lei.

Asigurările voluntare de sănătate reprezintă segmentul care a înregistrat una dintre cele mai susţinute evoluţii la nivelul pieţei de asigurări facultative din România, se mai arată. Datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, citate de UNSAR, arată că piaţa asigurărilor voluntare de sănătate este de 9 ori mai mare decât acum 10 ani.

Înfiinţată în 1994, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil care deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe.

Psihiatru (2)