Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, împreună cu Enterprise Europe Network, prin EU-Japan Centre for Industrial Cooperation şi INOE 2000 filiala ICIA Cluj-Napoca, Departamentul Centru de Transfer Tehnologic CENTI, anunţă organizarea evenimentului „Aspecte privind accesul produselor agroalimentare romaneşti pe piaţa din Japonia”.


Conceput ca un workshop cu numeroase teme de interes şi cu prezentări de produse, evenimentul va avea loc miercuri, 19 octombrie 2022, începând cu ora 9.00, la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat.

„Ne bucurăm să fim gazda unui eveniment de anvergură destinat domeniului agroalimentar şi care va reuni participanţi direct interesaţi cu privire la accesul produselor româneşti pe piaţa japoneză. Universitatea noastră, prin direcţiile de abordare şi propriul exemplu antreprenorial, îşi doreşte promovarea rezultatelor din activitatea de cercetare-dezvoltare a produselor romaneşti”, a declarat prof. dr. Dan Vodnar, din partea USAMV Cluj-Napoca.

USAMV Cluj-Napoca va prezenta produse provenite din fermele şi staţiunile proprii: brânzeturi bio, ulei de floarea soarelui presat la rece, mezeluri, patiserii şi vinuri.

Evenimentul, care se adresează IMM-urilor din Macroregiunea 1 active în domeniul agroalimentar, reprezintă o oportunitate deosebită pentru a afla informaţii concrete cu privire la exportul/ accesul produselor agroalimentare romaneşti pe piaţa japoneză (inclusiv modalităţi de export în Japonia, marketing, distribuţie şi vânzări, expoziţii şi târguri comerciale, identificare de parteneri de afaceri etc.), se subliniază în comunicat.

Mai mult, în atenţia participanţilor vor fi aduse şi informaţii utile privind modul de comunicare virtuală şi practicile de afaceri specifice firmelor japoneze, caracteristicile generale ale pieţei agroalimentare japoneze, exportul de produse agroalimentare în Japonia sau cultura de afaceri japoneză.

Prezentările din cadrul workshop-ului vor avea loc în limba engleză şi se înscriu în programul de activităţi promovat de consorţiul BISNet Transylvania, fiind susţinut de către Comisia Europeană - Consiliul European pentru Inovare şi Agenţia Executivă pentru IMM-uri (EISMEA), prin programul Single Market Programme (SMP), se precizează în document.

 



Practica Veterinara