Ca urmare a dispoziţiei ministrului Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, în perioada 25-27 iulie o echipă de control a Ministerului Sănătăţii a efectuat verificări la Institutul National de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti.


În urma verificării activităţii INML „Mina Minovici”, s-a constat existenţa unor întârzieri considerabile în soluţionarea lucrărilor medico-legale. Urmare a acţiunii corpului de control, conducerea instituţiei a stabilit un calendar pentru reducerea întârzierilor şi aducerea la zi a tuturor lucrărilor până la sfârşitul anului, se arată într-un comunicat.

„Corpul de control al ministrului Sănătăţii a constat existenţa unei stări tensionate între angajaţii INML (...) Conducerea institutului a primit recomandarea de a instaura cât mai curând posibil relaţiile de comunicare fireşti între angajaţii instituţiei, pentru a putea răspunde obligaţiilor legale ce-i revin”, se mai precizează în document.

În urma verificării, s-a constat că sectorul de radiologie medico-legală era nefuncţional, din cauza lipsei de personal. Ministerul Sănătăţii a cerut reluarea imediată a activităţii sectorului de radiologie şi dotarea acestuia cu echipamentele necesare desfăşurării activităţii specifice de medicină-legală.

 

 

Psihiatru (2)