Asociaţia Medicilor Independenţi (AMI) din România vă invită, vineri, 12 februarie, între orele 18.30 şi 20.00, să participaţi la un webinar cu acces gratuit, transmis live pe Facebook, având ca temă principală „Campania de vaccinare anti-COVID-19”.


Webinarul va fi moderat de dr. Mihaela Leventer, fondatoare a Centrului Dr. Leventer Centre şi, împreună cu speaker-ii prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, medic primar boli infecţioase, dr. Vlad Mixich, specialist politici de sănătate, membru Board - Observatorul Român de Sănătate şi prof. dr. Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică, vor aborda temele care ne frământă pe toţi în această campanie de vaccinare:

• Cum funcţionează vaccinarea anti COVID-19?

• Care sunt perspectivele de viitor?

• De unde apar reticenţele împotriva vaccinării anti COVID-19 şi cum le putem combate?

• Politici de sănătate în context pandemic

„Vaccinarea anti-COVID-19 este cea mai bună şansă a noastră, a tuturor, pentru a scăpa cât mai rapid de pandemia COVID-19 şi, totodată, cu un număr cât mai mic de victime. Nu puţini sunt cei care au, totuşi, semne de întrebare cu privire la vaccinare. Aceşti oameni nu trebuie stigmatizaţi şi marginalizaţi, ci, din contră, ajutaţi să îşi clarifice nelămuririle.

Comunitatea medicilor din România trebuie să comunice cât mai mult şi cât mai transparent despre campania de vaccinare, iar această comunicare trebuie organizată sub forma unui dialog, nu a unui monolog. De aceea organizăm acest webinar gratuit, tocmai pentru ca populaţia largă şi presa să aibă ocazia de a participa la un dialog constructiv şi de a pune întrebările dorite cu privire la vaccinarea anti COVIV-19”, afirmă dr. Mihaela Leventer.

Dr. Vlad Mixich spune, de asemenea, că încrederea este un factor-cheie de care depinde succesul campaniei de vaccinare, iar această încredere nu poate fi construită decât prin implicarea masivă a specialiştilor în sănătate:

„Vaccinarea este de departe cea mai de succes intervenţie de sănătate publică din istorie. În spatele unui vaccin stau creierele a mii de cercetători, sute de mii de ore de muncă, de sacrificii. Ei sunt adevăratele modele ale epocii noastre, ei sunt vedetele medicinei moderne, ei produc ştiinţa bună şi solidă pe care se bazează un vaccin. Dar, pe lângă acest ingredient, mai există un alt ingredient esenţial pentru succesul unui vaccin: încrederea. Încrederea aceasta trebuie să o construim împreună, pentru că, în lipsa ei, nu este posibilă nicio vindecare”, adaugă dr. Vlad Mixich.

Webinarul va fi transmis live aici.

Asociaţia Medicilor Independenţi este o comunitate de clinici şi cabinete medicale private, conduse de medici independenţi, ce are ca scop îngrijirea integrată a pacienţilor.

Din această comunitate fac parte: Artrosport Clinic, Bellanima, Clario, Clinica Urechii, Clinica Zetta, Dr. Leventer Centre, Donna Medical Center, Concierge Medical by Intermedicas, BB Care, DigestMed, Evomed, Clinica Oana Nicolau, Green-Onco Medical, ElginMed, Kinetobebe, MediPlus, Neuroaxis, Mondoped Pediatrix, Otomed, Clinica Sala Palatului, Superfit, IlroMedical, Personal Genetics, Osteodensys, Somnolog, Superdiet, Prof. Dr. Craiu, Prof. Dr. Sidenco, Prof. Dr. Penescu, Conf. Dr. Bogdan Geavlete, Provita, Rosana Medical, Coloana Medicala, Wellborn, Medicentrum.


Pediatru