Compania Zentiva a primit premiul 2020 Global Generics & Biosimilars Bulletin Award la categoria „Achiziţia anului în zona EMEA”.


În al doilea trimestru al anului 2020, în timpul vârfului primului val al crizei COVID-19, Zentiva a finalizat achiziţia Alvogen CEE care a reunit două dintre cele mai importante companii de generice şi OTC-uri din regiunea CEE. Această achiziţie susţine călătoria Zentiva şi ambiţia companiei de a creşte, în timp ce extinde amprenta comercială a companiei, se arată într-un comunicat de presă.

„Zentiva este onorată să primească acest prestigios premiu şi acestă recunoaştere. Combinaţia dintre Alvogen şi Zentiva în CEE creează o nouă companie importantă de generice şi OTC-uri în regiune. Noua echipă combinată este talentată, rapidă şi ambiţioasă pentru a stimula creşterea prin dezvoltarea internă de produse şi prin parteneriate strategice cu companii de vârf care doresc să aibă Zentiva ca partener de încredere şi performant pentru comercializare medicamente”, a declarat Nick Haggar, CEO Zentiva.


Despre Zentiva

Zentiva este un producător de medicamente accesibile de înaltă calitate, care deserveşte pacienţi din Europa şi nu numai. Având o echipă dedicată de peste 4.500 de angajaţi şi o reţea de fabrici de producţie, inclusiv fabricile de top din Praga. Bucureşti şi Ankleshwar, Zentiva doreşte să devină unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente de marcă şi generice din Europa pentru a satisface mai bine nevoile medicale zilnice ale oamenilor.