Zentiva anunţă angajamentul său de a planta 1 milion de copaci până în 2030. În calitate de producător de medicamente, compania generează emisii de carbon şi este conştientă de impactul său asupra mediului. De aceea, s-a angajat într-un program de sustenabilitate ca parte a strategiei sale de afaceri.


„La Zentiva, asigurăm aprovizionarea cu medicamente, peste 100 de milioane de oameni din Europa şi nu numai, având încredere în produsele noastre. Am definit o strategie de sustenabilitate cuprinzătoare şi dorim să ne oficializăm angajamentul de a deveni carbon neutri pentru Scop 1 şi Scop 2 până în 2030. În plus, investim în continuare în programe pentru a ne îmbunătăţi eficienţa în gestionarea energiei, a apei şi a deşeurilor”, a declarat Nick Haggar, CEO Zentiva.

În 2019, compania a plantat primii copaci în România, în munţii Făgăraş. De atunci, la nivel de grup, s-au plantat deja peste 250.000 de copaci ca parte a programului de reîmpădurire şi compensare. Formalizarea angajamentului 1 milion copaci plantaţi este o altă piatră de hotar pentru echipa Zentiva din toate ţările grupului.

Ines Windisch, Head of HR, Communications & Sustainability: „Toţi colegii din compania noastră sunt implicaţi în agenda de sustenabilitate deoarece, noi credem că fiecare pas mic, fiecare contribuţie contează. Ne concentrăm eforturile nu numai pe programe de eficienţă, ci şi pe biodiversitate, sprijinind natura să recupereze şi să se refacă ecosistemele locale. Există o singură planetă şi ne dorim ca generaţiile viitoare să se bucure de viaţa lor pe pământ la fel de mult ca noi”.

România este una din ţările care contribuie major la proiectul PlanetZ de împădurire.

„Începând cu 2019 ne-am asumat angajamentul de a contribui pe termen lung la reabilitarea biodiversităţii şi am plantat zeci de mii de copaci în areale defrişate de decenii în Munţii Făgăraş. Ţinta stabilită la nivelul grupului Zentiva va continua aceste eforturi acolo unde va fi nevoie, asigurând generaţiilor următoare un mediu mai sănătos. Proiectele noastre susţin şi comunităţile locale şi vom explora susţinerea creşterii şi protejării albinelor, care au un rol vital în menţinerea biodiversităţii şi echilibrului ecosistemelor”, a declarat Ioana Lucescu, director comunicare Zentiva România şi coordonator al proiectului de împădurire din ţară.

Zentiva a continuat să îşi reducă semnificativ emisiile de CO2 în 2022, după o reducere de 16% în 2021, se mai arată în comunicat.

 



ORL