Zitamine Nutrition, un startup românesc de healthtech, a finalizat cu succes o nouă rundă de finanţare în valoare de 350.000 de euro. Fondurile obţinute vor ajuta compania să-şi consolideze poziţia pe piaţa din România şi să se extindă pe alte pieţe din Europa de Est începând cu anul viitor, marcând astfel un nou pas către îndeplinirea misiunii de a revoluţiona industria suplimentelor nutritive.


Runda de finanţare a atras investitori importanţi, precum trei fonduri de investiţii din România (V7 Capital, Cleverage VC şi The Mavers Ventures), precum şi o serie de investitori individuali din comunitatea Bravva Angels, se arată într-un comunicat.

 

Suplimente personalizate

Zitamine Nutrition şi-a propus să schimbe modul în care oamenii iau suplimente nutritive, punând accentul pe personalizarea regimului de suplimentare pentru fiecare individ, astfel încât să primească exact ceea ce organismul are nevoie. Acest lucru se realizează prin intermediul unui chestionar online detaliat, dezvoltat în colaborare cu medici şi farmacişti, care serveşte ca bază pentru generarea unei recomandări personalizate de vitamine şi suplimente naturale.

„Am investit în Zitamine din două motive. În primul rând, pentru că avem încredere în echipa Zitamine, reprezentată de cele două cofondatoare. Ne place abordarea metodică cu care construiesc un business complex. În al doilea rând, pentru componenta de tehnologie, din ce în ce mai prezentă în serviciile medicale la nivel global, dar încă atât de puţin folosită în România”, declară llinca Paun, Bravva Angels.

Compania intenţionează să investească fondurile în îmbunătăţirea algoritmului de recomandări pentru clienţi şi a experienţei pe platfoma Zitamine, astfel încât să fie depăşit pragul de 10.000 de clienţi activi. Recent, compania a recrutat un Chief Technology Officer (CTO) cu 15 ani de experienţă ca software developer & arhitect, pentru a contribui la atingerea acestor obiective.

„Statisticile ne arată că 4 din 5 adulţi au luat suplimente în ultimele 12 luni. Însă modul cum aleg suplimentele este mai degrabă întâmplător, pentru că le-a spus un prieten ce să ia sau au auzit o reclamă la televizor”, arată Iulia Ghiţă, cofondator Zitamine. „Noi credem că fiecare dintre noi este unic si suplimentele pe care le luăm ar trebui personalizate după propriile nevoi, iar abordarea noastră de nutriţie personalizată reflectă această viziune. Finanţarea primită ne va permite să dezvoltăm portofoliul de suplimente şi algoritmul de recomandare prin adăugarea rezultatelor analizelor de sânge”, adaugă ea.

 

Board medical cu specialişti

Zitamine Nutrition este prima companie care aduce acest model de afacere în România şi în Europa de Est. Fiecare client poate accesa gratuit o consultaţie din partea unui nutriţionist sau al unui farmacist. Din echipa Zitamine fac parte 4 specialişti cu studii în medicină, farmacie şi nutriţie, al căror rol este să extindă portofoliul de suplimente şi să îmbunătăţească chestionarul, precum şi să răspundă la întrebările clienţilor.

„În prezent lucrăm la formarea unui board medical cu specialişti în domenii variate: endocrinologie, nutriţie şi diabetologie, cardiologie şi chirurgie. Rolul boardului medical va fi de a superviza recomandările oferite de algoritm, de a propune îmbunătăţiri pe care le putem aduce chestionarului şi de a sugera suplimente noi, în baza studiilor, pe care le aducem în portofoliu”, anunţă Alexandra Stroe, cofondator Zitamine.

De la lansarea din 2021 şi până acum, peste 70.000 de persoane din România şi-au completat profilul nutriţional pe site-ul Zitamine, iar până acum compania a livrat 8.500 de comenzi. Anul viitor, compania intenţionează să testeze o nouă piaţă, extinzându-şi oferta în Bulgaria sau Ungaria.

Investiţia iniţială în Zitamine  a fost de 300.000 de euro, aceasta fiind urmată de o investiţie de 200.000 de euro pentru dezvoltarea proiectului pe piaţa din România.

Zitamine Nutrition este primul serviciu de nutriţie personalizată din România, specializat în furnizarea de suplimente nutritive de calitate. Cu un accent puternic pe personalizare, Zitamine Nutrition oferă clienţilor recomandări personalizate de vitamine şi suplimente naturale, bazate pe nevoile individuale ale fiecăruia. Compania este dedicată aducerii unei schimbări semnificative în modul în care oamenii privesc şi abordează suplimentele nutritive.

 

 

Farmacist