Fundaţia Regală Margareta a României şi Enayati Medical City organizează joi, 30 septembrie, cea de-a V-a ediţie a conferinţei naţionale „Bune practici pentru o bătrâneţe frumoasă”. Evenimentul marchează Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită pe 1 Octombrie, şi oferă soluţii novatoare şi eficiente de la experţi care activează în sfera socială şi medicală.


Doar două zile au rămas până la eveniment, iar cei interesaţi să participe se pot înscrie aici.

Peste 3,8 milioane de vârstnici trăiesc în prezent în România, conform raportului INSSE de la 1 ianuarie 2021. Fenomenul de îmbătrânire a populaţiei este în continuă creştere, astfel că îmbătrânirea demografică a ajuns la 123,9 persoane vârstnice la 100 persoane tinere în ianuarie 2021.

Conferinţa naţională „Bune practici pentru o bătrâneţe frumoasă” este un eveniment unic în domeniul senectuţii, în România, şi vizează creşterea calităţii vieţii seniorilor, în prezent şi în viitor.

În cele patru ediţii desfăşurate până în prezent, specialiştii din domeniu au oferit cele mai noi informaţii privind viaţa seniorilor, precum şi soluţii novatoare şi eficiente de îmbunătăţire a acesteia.

În acest an, evenimentul are loc pe 30 septembrie şi, pentru prima dată, se desfăşoară atât fizic, la Enayati Medical City, cât şi online, conferinţa fiind transmisă live pe pagina YouTube a Fundaţiei.

Temele aduse în atenţia publicului includ statistici actuale şi tendinţe, informaţii despre serviciile de asistenţă destinate seniorilor, standardele legale şi cele dezirabile în centrele rezidenţiale, includerea seniorilor în lumea digitală, oportunităţi de participare socială şi de implicare în comunitate a persoanelor la vârsta a treia.

În deschiderea evenimentului, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, va transmite un mesaj public de susţinere şi încurajare a iniţiativelor dedicate vârstnicilor. Ministrul Muncii şi Protecţiei sociale va vorbi despre strategia naţională pentru vârstnici, iar în secţiunea dedicată nevoilor vârstnicilor din România şi soluţiile oferite acestora, Telefonul Vârstnicului va expune datele culese în cei 6 ani de funcţionare, pe baza celor 66.000 de interacţiuni înregistrate cu seniori din toată ţara.

Conferinţa din acest an se bucură de prezenţa unor speakeri renumiţi, naţionali şi internaţionali, experţi din instituţii publice, servicii private dedicate vârstnicilor, medicină geriatrică, organizaţii non-guvernamentale, responsabilitate socială:

  • Raluca Turcan, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale
  • Liz Roche, Director executiv, Vodafone Foundation Irlanda
  • Lăcrămioara Corcheş, Director General, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale
  • Dr. Wargha Enayati – fondator al RPS Regina Maria şi Enayati Medical City
  • Conf. Univ. Dr. Dan Petre, sociology si managing partner al D&D Research
  • Măriuca Ivan, Director General Crucea Galbenă
  • Irinuca Văduva, Manager General ECDL România
  • Roxana Molocea, coordonator al liniei naţionale Telefonul Vârstnicului
  • Cătălin Dinu, Director executiv Asociaţia Niciodată Singur
  • Anca Godini, coordonator al programului naţional Centrele Generaţii
  • Andreea Teodorescu, Asociaţia Magic Seniors

Surpriza acestei ediţii este prezenţa renumitului artist Ovidiu Lipan Ţăndărică, un exemplu de senior de succes, care va vorbi despre cum poţi să te menţii permanent tânăr, şi care va susţine un minirecital la pian.
Fiecare panel este urmat de o tombolă în urma căreia câştigătorii vor primi premii din partea editurii Litera, TZMO România, Apiland şi CosmoPharm.

Parteneri: Enayati Medical City, Medic Hub

Sponsori: Fundaţia Vodafone România, Hochland România, Raiffeisen Bank, Kaufland România #ÎnStaredeBine, Johnson and Johnson România, Compania Naţională Loteria Română, Metropolitan Life, Johnson Wax, Adobe, Societatea Naţională Nuclearelectrica, Sofmedica, Alliance Healthcare, City Grill, Boiron.

Parteneri media: Alphega Farmacie, Sănătatea buzoiană, Farmacia Ta şi Galenus.

Înfiinţată în 1990 de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, împreună cu tatăl său, Regele Mihai, Fundaţia Regală Margareta a României este astăzi o organizaţie neguvernamentală de elită care sprijină copii, tineri şi vârstnici prin intervenţii durabile, bazate pe schimbul de experienţă şi valori între generaţii.

Enayati Medical City este primul oraş medical construit după 1989 în România, un ecosistem medical care integrează elita furnizorilor de servicii medicale pentru a oferi cele mai bune soluţii posibile pentru oncologie integrată şi îngrijirea varstnicilor. Enayati Medical City îmbină pentru prima oară un centru integrat de oncologie şi recuperare (cu toate funcţiile necesare) şi un centru de îngrijire pentru vârstnici.
 


Medic