Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină „Colonel profesor doctor Nicolae Nestorescu”, din incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală, are loc luni, 14 iunie, o acţiune de donare de sânge.


Evenimentul este organizat de Centrul de Transfuzie Sanguină aflat în subordinea Direcţiei Medicale a M.Ap.N., în colaborare cu Patriarhia Română, cu Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C.T. Nicolau” şi cu Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucureşti, se arată într-un comunicat.

Sub deviza „Donatori de sânge, daţi vieţii o şansă!”, participă la acţiune şi donează sânge studenţi ai Institutului Medico-Militar, ai Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” şi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, militari de la Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, reprezentanţi ai Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Şi militarii  Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa” au donat sânge, „într-un un gest suprem de altruism faţă de semenii aflaţi în suferinţă”, se arată pe pagina de Facebook a MApN.

Sursă foto: Zitta-Gabriela Bodea

 

Alergologia