Clădirea Art Safari va fi iluminată duminică, 4 februarie, în portocaliu - culoarea dedicată Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului. Acţiunea are rolul de a pune pe agenda publică problematica oncologiei româneşti, din perspectiva pacientului.


Ziua mondială de luptă împotriva cancerului va fi marcată printr-un eveniment organizat de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, informează Agerpres.

Acţiunea are rolul de a pune pe agenda publică problematica oncologiei româneşti, cu toate componentele sale: screening populaţional pentru o diagnosticare precoce, investigaţii genetice şi moleculare pentru acces la terapii ţintite, creşterea calităţii vieţii pacienţilor cu cancer, soluţii pentru eliminarea discontinuităţii tratamentelor, monitorizare şi programe de reabilitare, se arată într-un comunicat.

Testimonialele pacienţilor vor ocupa un loc central. Se va pune accent pe poveştile de viaţă ale bolnavilor, pe experienţele lor în sistemul medical românesc, pe realităţile trăite zilnic în sistemul de sănătate, toate în contextul lipsei implementării Legii 293/2022 - Planul Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului.
 

 

 

Oncolog