La 10 octombrie, anual, începând din 2017, este sărbătorită Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, instituită prin Legea 168/2017.


Conform iniţiatorilor actului normativ, se doreşte încurajarea agriculturii naţionale, fermierii având ocazia să prezinte produse autohtone de calitate, informează Agerpres. Se mai doreşte îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone şi de produse tradiţionale.

Articolul 2 al legii menţionează că „prin produs agroalimentar românesc se înţelege produsul obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România şi are inscripţionat pe etichetă drapelul României”.

„Prin educaţia oferită, produsele din fermele şi staţiunile noastre sau evenimentele la care invităm cu drag fermierii locali, ne bucurăm să contribuim în fiecare zi la promovarea produselor agroalimentare româneşti!”, să scris pe pagina de Facebook a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Sursă foto: Facebook USAMV Cluj-Napoca

 




Practica Veterinara