Este sezonul estival, iar ziua mai lungă ne îndeamnă să fim mai activi, să avem inspiraţie şi să ne orientăm atenţia către acţiuni cu impact. Din acest motiv, dedicăm numărul al doilea al revistei noastre intervenţiilor nutriţionale.

Subliniez faptul că acest număr este susţinut în mod special de dieteticieni, unii dintre ei la primul contact cu zona publicistică, dar care au venit cu teme interesante, practice, de actualitate, interpretate prin prisma experienţei şi a literaturii de specialitate din domeniu.

Le urez bun-venit, spor la treabă şi inspiraţie tinerilor noştri colaboratori dieteticieni!

Veţi găsi atât articole originale, cât şi revizuiri de literatură sau studii experimentale, cu autori tineri sau din echipe tinere multidisciplinare. Am pregătit un meniu divers, care împărtăşeşte experienţa dieteticienilor din ţara noastră sau de la nivel internaţional (în premieră), din categoriile nutriţiei comunitare, ale terapiilor nutriţionale clinice, prin studii de caz sau cercetări preclinice.

Vă oferim informaţii updatate, cu valoare practică, bine susţinute de dovezi şi ţintite spre terapia intervenţională nutriţională. În aceeaşi măsură, rămânem deschişi către feedback şi implicare din partea dumneavoastră.

Le mulţumesc mentorilor din domeniu, cu predilecţie colegilor din Cluj, care au sprijinit acest concern revistă/conferinţe Dietetician.ro prin studii de calitate şi cu rezonanţă, ce oglindesc interesul pentru terapia nutriţională, promovarea sănătăţii şi cercetarea de valoare, prin colaborare interprofesională.