Medic primar sănătate publică și management; medic homeopat, competențe în fitoterapie, api-fitoterapie și gemoterapie
Noua știință a endobiogeniei ne arată modul în care toate aspectele vieții umane sunt interconectate. Variațiile câmpului geomagnetic al Pământului, cu un maxim vara, în iunie, și un minim iarna, în februarie, influențează mult funcționarea sistemului de adaptare al corpului: sistemul psiho-neuro-endocrino-imunitar.
Glandele cele mai afectate în perioadele intersezoane (schimbările între anotimpuri, la fiecare trei luni) sunt suprarenalele și tiroida.
Suprarenalele sunt glandele principale de adaptare la intersezoane, iar știința endobiogeniei ne arată cum reacționează acestea în grafice extrem de grăitoare.
La fiecare intersezon, suprarenalele sunt suprasolicitate timp de 1-2 săptămâni, pentru a acționa intensiv, cu producție de cortizol, în vederea pregătirii adaptării corpului. Practic, suprarenalele schimbă viteza interioară a corpului, care este minimă în timpul verii și maximă în timpul iernii.
Tiroida, pe de altă parte, acționează invers proporțional cu câmpul geomagnetic al pământului, realizând ce mai importantă variație funcțională primăvara, în perioada februarie-martie.
Astenia de primăvară și toate manifestările de tipul eliminărilor de la finalul iernii (viroze respiratorii, alergii, enteroviroze, tulburări de somn, depresii etc.) sunt explicate de acest joc al funcției glandelor principale de adaptare – când suprarenalele sunt pe supraproducție de cortizol, tiroida este în subfuncție, pentru a nu duce corpul în hipercatabolism (adică eliminări exagerate).
Ce legătură au toate acestea cu gemoderivatele, v-ați putea întreba
Endobiogenia ne-a arătat cu mai multă claritate și rigoare științifică unde se poate interveni cel mai bine, cu produse naturale, la final de iarnă și începutul primăverii.
Susținerea suprarenalelor, drenajul limfatic și susținerea tiroidei capătă un alt sens, înțelegând adaptarea sistemului endocrin în perioada intersezoanelor.
Cum putem ajuta corpul cu adaptarea de primăvară?
Oferind scheme de susținere:
Extract de Sevă de mesteacăn D1, 25 de picături în apă, de două ori pe zi – 30-40 de zile.
Extract de Hamei D1, 25 de picături în apă, seara, zilnic, 30-40 de zile.
Seva de mesteacăn este un drenor limfatic, susținător al rinichilor/suprarenale, iar Hameiul este un echilibrator digestiv și pe sistemul nervos vegetativ. O schemă care se poate folosi cu ușurință, atât la copii, cât și la adolescenți sau vârstnici.
Extract de Coacăz negru (Ribes nigrum MG), 2 ml în apă, dimineața, zilnic, 30-40 de zile.
Extract de Iarbă neagră (Calluna vulgaris D1), 2 ml în apă, seara, zilnic, 30-40 de zile.
Susținerea suprarenalelor, alături de cea a rinichilor și tiroidei, reprezintă schema principală de adaptare la variațiile primăverii.
Extracte de Frasin (Fraxinus excelsior D1) și muguri de Stejar (Quercus robur D1), 25 de picături din ambele, dimineața, zilnic, 30-40 de zile.
Extract de Afin (Vaccinium myrtillus D1), 25 de picături în apă, seara, zilnic, 30-40 de zile.
Cea mai bună și eficientă combinație pentru curățarea acidului uric din sistemul limfatic, la final de iarnă, mai ales la adulți.
Susținerea suprarenalelor, rinichilor, tiroidei și ficatului și drenajul limfatic pentru adaptarea de primăvară se pot face și prin oferirea condițiilor generale necesare:
- odihna corpului fizic, de câte ori apare lipsa de energie
- somn de noapte de calitate
- alimentație mai simplă, fără creatori de acidoză
- eliminări eficiente, pe toate căile de eliminare.
Gemoterapia poate asista în toate aceste situații și am descoperit, de-a lungul timpului, că fiecare persoană are nevoie de o combinație unică de remedii pentru a-și menține corpul în stare bună în toate perioadele.