Continuând un demers deja consacrat, comunitatea farmaceutică nu încetează să aibă o viaţă profesională efervescentă, atât în activitatea de zi cu zi, cât şi în ceea ce priveşte preocuparea pentru o informare continuă, necesară în domeniul sănătăţii aflat într-o continuă dinamică.

 

În acest sens se circumscriu o serie de evenimente profesionale ştiinţifice, anunţate pentru perioada proximă, pe care dorim să le vi le aducem în atenţie în ordinea cronologică a desfăşurării lor: 

Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ Bucureşti, cu tema „Perspective interdisciplinare“ (Palatul Parlamentului, 28 – 30 mai 2015)

 Aflată la a treia ediţie, această manifestare urmăreşte prezentarea atât a unor conferinţe în plen pe teme de actualitate, cât şi rezultatele cercetării ştiinţifice a membrilor comunităţii academice a universităţii.

Conferinţa „Homeopatia – actualitate perpetuă“ (Sibiu, 7 – 9 mai 2015), organizată de Asociaţia Medicală de Homeopatie Timişoara în parteneriat cu UMF „Victor Babeş“ Timişoara şi Muzeul Brukenthal.

Evenimentul se bucură de participare naţională şi internaţională a unor personalităţi marcante din domeniu. 

Trecerea în revistă a unor momente importante din istoria homeopatiei şi a dezvoltării sale în România şi lansările de carte propuse, vor răspunde celor interesaţi de practica homeopată şi de înţelegerea beneficiilor acesteia.

A VI-a „Conferinţă Naţională de Gemoterapie, cu participare internaţională“ (Timişoara, 22 – 24 mai), organizată de Asociaţia Română de Gemoterapie şi Homeopatie, cu tema „Posibilităţi de abordare gemoterapică a patologiei acute şi cronice“, se îmbină fericit cu evenimentul menţionat anterior, adresându-se specialiştilor interesaţi de medicina alternativă.

 

Considerăm că participarea farmaciştilor la aceste evenimente oferă opurtunitatea unui dialog deschis cu lideri din domeniu şi răspunde nevoii de educaţie farmaceutică continuă, spre beneficiul pacientului, asupra căruia este centrată întreaga activitate farmaceutică.