Dragi colegi,

Sper că mulţi dintre noi ne reîntoarcem la practica medicală după un concediu relaxant, cu tolba plină de răbdare, empatie pentru pacienţii noştri, uneori dificili, dar şi dor de lectură medicală.

Am reunit în acest număr al revistei ORL.ro cazuri clinice, tehnici chirurgicale şi studii doctorale interesante, complexe, generate de abordarea patologiilor dificile sau de graniţă cu neurochirurgia, toate rezultate din experienţa clinică a colegilor noştri, dar şi a colegilor din Republica Moldova.

Progresul specialităţii noastre ţine, fără îndoială, de progresul tehnologic, atât al instrumentelor chirurgicale, cât şi al metodelor de investigaţie, dar, în mod determinant, de talentul şi pregătirea clinică riguroasă ale medicilor. Din acest motiv, revista ORL.ro combină şi în acest număr (56) articole rezultate din experienţa bogată a colegilor care au deja un renume în specialitatea noastră cu articole ale colegilor mai tineri, care îşi definesc acum drumul în otorinolaringologie ca doctoranzi sau ca medici care îşi doresc să ajungă la un nivel înalt de practică clinică sau de cercetare prin efortul propriu de instruire.

Sper să vă oferim o „lectură utilă”!

 

Mădălina Georgescu